Boker Tov
De naam Boker Tov doet mensen watertanden in Antwerpen. Het was een diepgaande voorliefde voor Tel Aviv – én liefde voor zijn partner Lori, wiens familie ook Joods is – die oprichter Tom Sas op het idee bracht. Wat oorspronkelijk een single-dish concept met za’atar flatbread, limonana en koffie moest worden, is uitgegroeid tot een hyper-populair all-day Israëlisch brunch concept, met dine-in, delhi en delivery.
Lees ons uitgebreid interview met Boker Tov hier.
Horecazaak
Product
Locaties
Antwerpen Markgrave
Antwerpen Eilandje
Antwerpen Zuid
Gent
Van Tel Aviv naar Antwerpen
Boker Tov betekent “goedemorgen” in het Hebreeuws en komt van de levendige en aanstekelijke sfeer in hartje Tel Aviv, waar zaken die 24/7 open zijn het straatbeeld bepalen. "De loonkost in België maakt zo’n concept natuurlijk moeilijker, maar wij zijn wel van 8:00 tot 20:00 open.” Daardoor onderscheidt Boker Tov zich sterk van het klassieke horecaconcept. “Heb je ‘s ochtends om 8:00 zin in een cocktail en een pita of ‘s avonds om 19:00 zin in een chai latte en een croissant, dan kan dat,” verklaart Tom.
Lightspeed-fan van jongs af aan
Tom kent Lightspeed from way back when: “Ik heb nooit iets anders gekend. En in elke rol in mijn carrière waar ik inspraak had in het beslissingsproces over met welk kassasysteem we zouden werken, ben ik voor Lightspeed gegaan.” Voor Tom geven automatisering en digitalisering hem de ruimte om operationeel te vereenvoudigen, zodat hij en zijn personeel zich kunnen focussen op hun gasten. “Digitale tools geven me de ruimte om met de essentie bezig zijn: het verbinden van mensen. Dat is wat horeca is: eten en drinken maken en mensen gelukkig maken.”
“De backoffice van Lightspeed werkte veel vlotter, was veel dynamischer en gebruiksvriendelijker, en visueel sterker en aantrekkelijker dan andere systemen – en dat is niet veranderd, maar enkel verbeterd. ”– Tom Sas, Medeoprichter Boker Tov
Gezellige rommel
Vandaag heeft Boker Tov drie locaties in Antwerpen: de originele locatie in de Markgrave wijk, een tweede locatie in een oud pakhuis op het Eilandje met uitzicht op het kattendijkdok, en een derde locatie in Antwerpen Zuid, vlakbij het Museum voor Schone Kunsten. Eén van de populaire concepten die Boker Tov aanbiedt, is de balagan experience. Balagan betekent gezellige rommel en dat is ook exact wat je geserveerd krijgt: een mishmash van typisch Israëlisch fingerfood, van van shashuka en hummus tot mejadra, zhug, labneh en tabbouleh.
Lockdown? Bring it on.
Vier dagen nadat Boker Tov haar deuren voor het eerst opende, stond de tweede lockdown voor de deur. Maar door snel te schakelen, en hun concept op de juiste manier te promoten, transformeerde Boker Tov zich om tot een takeaway atelier, zowel voor particuliere klanten als voor bedrijven, met drie keer zoveel omzet en één derde van de kosten. “Er kunnen veertig mensen bij ons in de zaak zitten, maar wij deden dagen van 300-400 couverts, tot zelf 1.200 takeaway-bestellingen op één dag,” vertelt Tom.