Lightspeed presenteert met trots het tweede seizoen van Meet The Chef: een miniserie bestaande uit vier afleveringen waarin u kennismaakt met verschillende gerenommeerde chefs.
Waar in het eerste seizoen de Nederlandse chef-koks Menno post (Restaurant Olivijn), Luc Kusters (QO Amsterdam, Bolenius), Richard van Oostenbrugge (212), Peter Gast (Graphite), Lars Scharp (Lars Amsterdam) en Thijs Meliefste (Meliefste) centraal stonden, is het tweede seizoen volledig gewijd aan de Belgische gastronomie. De volgende vier chefs komen in de miniserie aan bod: Frédéric Chabbert (Dôme), Benoit Neusy (L’Impératif), Sam Van Houcke (Maste) en Marcelo Ballardin (Oak).
Tussen 5 november en 3 december publiceert Lightspeed wekelijks een aflevering van het nieuwe seizoen van Meet the Chef op Youtube.
Geweldig initiatief van Lightspeed! Het is knap dat Meet The Chef in een paar minuten de geest van de chef-kok weet te vangen. We zijn erg enthousiast en trots dat we hebben mogen deelnemen aan dit prachtige project dat chef-koks vanuit een andere invalshoek belicht.
Ook het werken met de filmploeg was een positieve ervaring: ze zijn zeer professioneel en tegelijkertijd extreem warm en attent. Zo realiseerden we zeldzame en kostbare momenten.
— Frédéric Chabbert (Dôme)
Een ode aan de Belgische gastronomie
Het doel van Meet The Chef is om unieke verhalen uit de Belgische gastronomie te visualiseren voor het grote publiek, en zo te laten zien hoeveel toewijding er zit achter de perfectie waar iedere chef naar streeft. Over ieder detail wordt nagedacht, van de keuze voor de servietten en ingrediënten, tot de eersteklas gastervaring. Niets wordt aan het toeval overgelaten, en alles wordt tot in de perfectie uitgevoerd.
Elke aflevering is anders en benadrukt de persoonlijkheid, passie en motivaties van de betreffende chef. Ze hebben allemaal een andere visie en aanpak, maar één ding hebben ze gemeen: hun passie voor het vak en hun zoektocht naar uitmuntendheid.
De vier chefs
België heeft veel te bieden op het gebied van gastronomie. De vier afleveringen geven een exclusief inzicht in het leven van chef koks die op het hoogste niveau werken.
Frédéric Chabbert – Dôme
Hij is vastberaden en weet wat hij wil: Frédéric Chabbert. Aan het begin van zijn carrière besluit hij dat hij voor Alain Ducasse wil werken en slaagt erin om binnen vier jaar omhoog te klimmen tot de rang van derde chef kok in Alain’s Louis XV in Monaco. Hij reist de wereld rond, doet ervaring op in in de Verenigde Staten en Azië, en verdient zijn strepen als sous-chef en uiteindelijk als chef kok. Zelfs na twee sterren te hebben behaald in Hong Kong, zoekt hij naar meer. Deze mindset vertaalt zich naar het ondernemerschap, en het openen van Dôme.
Sam Van Houcke – Maste
Sam Van Houcke heeft zijn vaardigheden als chef niet te danken aan opgedane ervaring bij grote restaurants. In plaats daarvan werd hij bekend bij het grote publiek door mee te doen aan internationale kookwedstrijden. Na een overgangsjaar waarin hij grote prijzen won, zoals de Europese ‘Global Chef Challenge’, opende hij restaurant Maste in Gent. In dit restaurant staat de Hygge-cultuur – de Deense gezelligheid – centraal.
Benoît Neusy — L’Impératif
Benoît Neusy’s motivatie haalt hij uit de relaties die hij met zijn gasten heeft opgebouwd: dankzij hun steun blijft zijn carrière zich doorontwikkelen. Toen Benoît op 21-jarige leeftijd afstudeerde aan de hotelschool, opende hij een traiteurszaak. Omdat hij merkte dat zijn kookkunsten goed in de smaak vielen, besloot hij 5 jaar later om tijdens zijn weekenden een part-time restaurant te runnen. De overweldigend positieve feedback zorgde ervoor dat hij besloot om fulltime voor het restaurant te gaan. Het waren wederom zijn gasten die, overtuigd door zijn talent, hem aanspoorden om voor zijn eerste ster te gaan. In 2013 bereikte hij deze mijlpaal.
Marcelo Ballardin — Oak
Van kindsbeen af wilde Marcello Ballardin muzikant worden. In plaats daarvan kwam hij, na een omweg via human resources en een studie biologie, in de keuken terecht. Hij begon z’n carrière bij driesterrenrestaurant Hertog Jan, en waar hij in eerste instantie koken zag als alleen werk, is hij door de jaren heen uitgegroeid tot een gepassioneerde chef. Nu is hij creatief leider van Oak: het met een Michelinster bekroonde restaurant dat hij runt met zijn man Dominique D’Hooge.
Lightspeed: een onmisbaar hulpmiddel voor gastronomische restaurants
Het doel van Lightspeed is om restaurateurs te ondersteunen door ze de beste technologische oplossingen aan te bieden. Zo krijgen ondernemers de kans om elk aspect van hun management te optimaliseren en excellentie te bereiken.
Met deze campagne positioneert Lightspeed zich als de ultieme technologische tool die niet alleen bijdraagt aan het succes van ‘s werelds beste chefs, maar ook voldoet aan de hoge eisen van een gastronomisch restaurant.
Om restaurants op dit niveau te runnen is er technologie nodig die de expertise van chefs eer aandoet. Om die reden gebruiken meer dan 1000 gastronomische restaurants (*meer dan 1000 restaurant locaties op 9 oktober 2019) in België Lightspeed Restaurant.
Lightspeed is een onmisbaar hulpmiddel voor dit type restaurant
— Benoit Neusy (L’Impératif).
Nieuws en handige tips, speciaal voor u.
Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.